STAGE

Praktisch

In de week voor Boombalfestival gaat op dezelfde terreinen de Boombalstage door. Deze stage is gekend voor zijn fantastische sfeer, bijzonder goeie docenten en niet te vergeten: het lekkere eten! Iedereen kan deelnemen aan de stage. Jong of oud, absolute beginner of routinier op de dansvloer. Er is voor elkeen een groep zodat je gegarandeerd een boeiende en verrijkende lesweek hebt.

‘s Avonds is het feest! Elke avond spelen twee groepen ten bal. Uiteraard gaat dit gepaard met een gezellige bar met de betere drankjes… Dit bal is gratis voor deelnemers aan de stage. Levensgenieters als we zijn, vinden we lekker eten een basisvoorwaarde voor een geslaagde dag. Gelukkig zijn we gezegend met een fantastische ploeg vrijwilligers. Onder leiding van chef-kok Wim maken ze de heerlijkste gerechten klaar. Alle maaltijden worden ter plekke bereidt. We werken enkel met verse producten en gaan zoveel als mogelijk voor bio en fairtrade.

De stage duurt 3,5 dagen. Een gepast aantal dagen zodat je zeker fris aan het festival begint! We starten op zondagmiddag en sluiten woensdagavond af met een spetterend bal waarna we naadloos overgaan naar het Boombalfestival op donderdag. Het festival zelf is gratis toegankelijk voor deelnemers aan de stage.

Dansstage

Heb jij tijdens een bal al eens staan kijken en nog niet durven meedoen? Of heb je al eens meegedanst op enkele bals? Al meermaals meegedaan met de dansinitiatie of zelfs al een beginnersreeks folkdansen gevolgd? Dan is dit voor jou de place to be. Onze dansleraar zal je een stevige basis voorschotelen, wat je zal toelaten om de meest voorkomende dansen uit het balfolk repertoire mee te dansen op bals: scottisch, mazurka, jig, wals, bourree, tovercirkel, andro, hanterdroo, polka, rondeau ...

Dansen is evenwel niet alleen maar het zetten van pasjes. Je wordt ook ingewijd in de kunst van het leiden en volgen en je leert enkele eenvoudige variaties.

Een danspartner heb je helemaal niet nodig. Iedereen danst met iedereen!

Heb je al verschillende lessenreeksen balfolk gevolgd? Heb je de volledige basis onder de knie die je in de dance track 'Elementary' kan verwerven? Wil je graag je danskennis verder uitdiepen? Fantastisch!

Onze lesgever staat al te springen om intensief me jou aan de slag te gaan om je dansvaardigheden te vergroten. Hierbij wordt uitgebreid stilgestaan bij het leiden en volgen. Dit is dan ook DE rode draad gedurende de stagedagen zodat je je focus tijdens het dansen kan verleggen naar nieuwe elementen in de dans. #Spannend.

Daarnaast leer je ook nieuwe dansen die keer op keer kunnen verschillen waardoor je kan genieten van een divers aanbod aan dansen: bourrée 3temps, polska, pas d’été, ‘k host ar’ choad, asymmetrische walsen … Zo kan je jaar na jaar genieten van Move Your Feet! Klaar om deze uitdaging aan te gaan?

Je hebt reeds meermaals genoten van Dance track 'Move your feet' (of andere lessenreeksen) en staat te springen voor een heel nieuw dansavontuur. Je leidt en volgt al zwevend op de dansvloer en je speelt met je voeten op het ritme van de muziek. Je kiest moeiteloos uit een kleurenpallet aan variaties om je dansen te verrijken en je deinst niet terug van feedback maar gaat hier direct mee aan de slag.

Je voelt je comfortabel op de dansvloer, maar deinst niet terug om je kennis te verrijken en kan je goed voortbewegen in een groep, dan is Folkaholics helemaal iets voor jou!

Wees je ervan bewust dat deze groep aan een hoog tempo vooruit gaat en ook nieuwe dansen op dit tempo verwerft. Samen als dansteam gaan jullie opzoek naar verrijkingen in verschillende dansen én dit onder leiding van een engelstalige leerkracht. Zie je het volledig zitten? Go for it!

Inschrijven

Muziekstage

Heb je er altijd al van gedroomd om samen te spelen met andere muzikanten? Al lang gedacht eens te willen deelnemen aan een jam-sessie? Is folkmuziek jouw ding? Dan ben je op de Boombalstage aan het juiste adres!

Een fantastische muziekant dompelt je 4 dagen onder in de wereld van de swingende folk en dit alles in de gezellige sfeer van de boomgaard in Lovendegem. Veel plezier maken en samen muziek spelen is waar het om draait.

Deze stage is toegankelijk voor alle folkinstrumenten en niveaus. Opgelet: om de stage goed te kunnen volgen is het belangrijk dat je een basiskennis hebt wat betreft het bespelen van je eigen instrument, kennis van de basistoonaarden en op het gehoor een eenvoudige melodie kunnen aanleren zijn zeker pluspunten. Bedoeling is om samen dansdeuntjes aan te leren. Graag bij je inschrijving vermelden welk instrument je bespeelt.

Inschrijven

Kostprijs

De kostprijs bedraagt 270 euro

Inbegrepen

  • De stage
  • De bals 's avonds
  • Maaltijden (zo t/m woe)
  • camping
  • sanitair
  • Boombalfestival (do t/m zo)

Inschrijven